Încă ne reamintim cu mare drag de toate momentele minunate petrecute în vara anului 2023. Totuşi, timpul se află într-o continuă schimbare iar acum a venit momentul să spunem „Bun venit” unei noi etape din viaţa noastră profesională: reîntoarcerea la birou după concediu. Probabil te întrebi deja ce look-uri să mai abordezi la job, nu-i aşa? Acum a venit momentul să descoperi câteva idei de ţinute numai bune de pus în aplicare în toamna anului 2023!

Rochiile babydoll cu pasmanterie

Cunoscute pentru aspectul lor lejer şi feminin, rochiile de tip babydoll ocupă un loc important în cadrul ţinutelor pe care le poţi purta la locul de muncă. Ideal ar fi să optezi pentru modele cu o lungime midi, deoarece sunt mult mai adecvate în raport cu mediile formale. Croiul nu doar că avantajează orice siluetă, însă îţi oferă şi un aspect vizual mult mai armonios, făcându-te să arăţi şi să te simţi cât mai bine. Dacă e toamnă, nu uita să adaptezi totodată şi nuanţele rochiilor în raport cu anotimpul. Alege să porţi rochii babydoll în tonuri pastelate de verde, galben sau bej, deoarece acestea te vor duce cu gândul la frunzele de toamnă ce încep să îmbrace haina arămie.

Inspiră-te din tranziţia naturii şi vei observa că îţi va fi mult mai uşor să îţi alegi rochiile office. În ceea ce privesc materialele, stiliştii sunt de părere că există anumite materiale spre care ar trebui să îţi îndrepţi atenţia în sezonul toamnă-iarnă, printre care se numără mătasea, bumbacul sau stofa. Evită materialele mult prea vaporoase, deoarece temperaturile se dovedesc a fi destul de scăzute, mai ales dimineaţa când pleci spre locul tău de muncă şi ai de parcurs o distanţă considerabilă până la birou.

Rochiile midi galbene cu buline

Dacă a venit luna septembrie, poţi deja să deschizi dulapul şi să alegi acea rochie midi cu buline pe care nu ai mai purtat-o în sezonul cald. De la culoare, croi şi imprimeu, toate aceste detalii te duc cu gândul la toamnă şi la frumuseţile sale. Uşor de integrat în ţinutele de tip office, acest model de rochie se dovedeşte a fi un must-have pentru doamnele şi domnişoarele ce se preocupă de carieră şi îşi doresc să adopte mereu un look fresh şi rafinat ori de câte ori se îndreaptă către serviciu. Adăugă rochiei o curea în talie, o pereche de pantofi cu toc pătrat şi o geantă office şi vei vedea că vei arăta şi te vei simţi mult mai feminină.

Rochii mint cu buzunare şi curea

După cum bine ştii deja, toamna este despre acele tonuri pastelate. Aplică acest principiu şi când vine vorba de ţinutele tale de zi cu zi pe care le porţi la locul de muncă. Rochia mint cu buzunare şi curea este o idee excelentă la început de toamnă, iar tonul discret şi elegant se potriveşte perfect în orice mediu de lucru. Buzunarele îţi vor aduce un plus de confort şi te vor ajuta să depozitezi mici accesorii precum cheia de la birou, o notiţă sau chiar rujul pe care obişnuieşti să îl aplici în fiecare dimineaţă. De asemenea, cureaua din talie îţi va pune în evidenţă silueta şi te va face să arăţi suplă şi rafinată.

Toate acestea fiind zise, cariera ocupă un loc foarte important în viaţa femeii moderne. Nu uita să îmbini utilul cu plăcutul şi să alegi rochii cât mai feminine atunci când mergi la birou, asigurându-te că respecţi totodată dresscode-ul companiei la care îţi desfăşori activitatea! Dacă te îmbraci cu un model care să te avantajeze, îţi vei îmbunătăţi starea de spirit şi vei fi mult mai eficientă la job.